Школу Української рідної віри відвідали польські друзі

16 листопада до столичної Школи Української рідної віри при Громаді «Православ’я» завітав польський історик, керівник Товариства традиції і культури «Нікльот» Томаш Барнім Щепанський (Варшава).

Шанований гість прибув у супроводі перекладача Романа Мальовського — маршалка Київського шляхетського зібрання поляків «Згода» ім. Мар’яна Мальовського. Друг Томаш зустрівся з керівником Школи, жерцем Вогнедаром і побував на одному із занять вказаного рідновірського освітнього закладу, де поспілкувався зі слухачами Школи.

Бесіда проходила у теплій, доброзичливій атмосфері. Історик коротко подав правдиву інформацію про політичне та культурне життя сучасної Польщі в умовах Євросоюзу, про проблеми національного політично-культурницького протистояння посиленню глобалізації у своїй державі на прикладі діяльності Товариства «Нікльот» та його співпраці з політичним та громадським організаціями в Польщі, а також відповів на численні запитання слухачів.

Голова Товариства традиції і культури «Нікльот» повідомив, що його організація підтримує зв’язки з організаціями національно-культурного спрямування і в інших країнах, як от у Білорусі та Литві. А з керівництвом Об’єднання рідновірів України Т. Щепанського пов’язує не тільки понад десятилітня дружба, а й спільна участь у кількох зібраннях Родового слов’янського віча, співзасновником якого є ОРУ.

Насамкінець друг Томаш презентував нове число метаполітичного квартальника «Триглав», редактором та видавцем якого він є, та передав свої вітання голові Об’єднання рідновірів України Галині Лозко. А жрець Вогнедар, відповідно, висловив вітання від голови ОРУ та подарував гостю кілька примірників Вісника Родового слов’янського віча «Слава!» ч. 10.

Учасники зустрічі подякували один одному за цікаве спілкування й обмінялися побажаннями успіхів у подальшій співпраці.

Прес-служба ОРУ