Дорогі українські рідновіри, онуки Дажбожі!

У буремних подіях сучасної історії України, яких ми є не тільки свідками, а й активними учасниками, завітало до нас весняне свято Вербиці, споконвічного тотемного дерева українців. Верба має тісний зв’язок з Богинею Матір’ю, Берегинею, яка дає небесне молоко, Живу Воду, як знак перемоги Життя над Смертю.

Вітаючи вас з цим світлим Святом пробудження Матінки-природи, хочу нагадати вам вчення наших Пращурів про Сотворення Світу: Сварог посадив у Сварзі золоте Дерево Життя, яке стало початком подальших народжень.  Поєдналися в ньому чотири безначальних речі: земля, вода, вітер і вогонь. Саме з цієї початкової безлічі речовини народжується й п’ята стихія — Слово — тонка ефірно-вогняна душа Космосу, що володіє сукупністю всіх формотворчих потенцій. Переживаймо душею це космічне свято з вірою в перемогу Життя над безоднею Хаосу. Вже прокинулася Вербиця, огорнула своїми чарівними вітами наш мінливий пульсуючий світ.

Україна переможе! Славімо нашу золоту Вербу — нехай славень цей лунає й наближає нас до гармонії, ладу й радості Перемоги!

Голова ОРУ,
Волхвиня
Зореслава